divendres, 7 de desembre de 2012

Els concerts Toldrà a Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant


L'aula de cant del Conservatori de Sant Cugat va presentar a L'Hospitalet de l'Infant i a Cambrils,el 23 i 24 de novembre respectivament, el programa titulat "Imatges de l'any", dedicat a les cançons de Toldrà.
Amb aquests concerts donem per tancat el treball realitzat sobre aquest repertori aquests dos últims cursos, que va començar amb la proposta conjunta de les assignatures de tècnica vocal, repertori i interpretació i escena, una proposta transversal que tenia l'objectiu d'aprofundir en els aspectes interpretatius que són necessaris per muntar un concert.
L'experiència ha estat profitosa i carregada d'activitats. El concert s'ha presentat al Conservatori de Pescara (Itàlia), al cicle de música de l'Hotel Monegal de Sant Llorença de Morunys, al cicle promogut per Òmnium "La música, una presència constant a Catalunya" a Sant Cugat, al Teatrillo Baurier de Sarrià i, finalment, en aquestes dues poblacions tarragonines.
L'alumnat també va poder comptar, amb l'ajut de la Fundació Victòria dels Àngels, amb una interesantíssima classe magistral a càrrec de la filla del compositor, Sra. Narcisa Toldrà
Tot plegat, ha permès treballar a fons, paral·lelament al repertori que conforma el dia a dia de les classes de cant, unes obres cabdals del lied català i fer tot el procés que s'inicia amb la lectura fins a la interpretació en concert.
Les alumnes que van actuar en aquests dos darrers recitals, van assolir alt nivell en les seves qualitats vocals i en la seva capacitat per connectar amb l'auditori. La superació de les inseguretats personals, els petits accidents de memòria o de tècnica, constitueix un dels atributs que distingeixen la professionalitat, i les nostres cantants el van dominar amb comoditat.
És clara la voluntat pedagògica d'aquests actes que requereixen l'esforç de tots els implicats inclòs, perquè no esmentar-ho, del professorat que ha de dedicar hores i despeses extraordinàries, però que ho fa amb la voluntat de millorar la seva tasca i obté com a recompensa la percepció d'un bon resultat acadèmic.
Auditori de l'Hospitalet de l'Infant, 23-11-2012
Cripta de la Verge del Camí, Cambrils 24-11-2012


Anna Cortijos, Maria Fernández, Sílvia López, Montserrat Peidró, Anna Pons, Berta Roman, veus Joan Josep Gutiérrez, piano
Joan Josep Gutiérrez i Miquel Peralta, direcció
Marta Rodrigo, professora de cant


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.